Ülkemizde Klinik araştırmaların son yıllardaki gelişmesi ve giderek yaygınlaşması saha koordinatörlerinin önemini giderek artırmış ve bu meslek çalışanlarının, klinik araştırma merkezlerinin ana unsurları haline gelmesine yol açmıştır. Bir klinik araştırmanın başarısı önemli miktarda bu konuda ciddi görevler yüklenen saha koordinatörlerinin başarısı ile yakından ilgilidir.
Son derece yoğun bir iş yükü, çok sayıda işlem ve dokümantasyon yapma gerekliliği, bilişim teknolojilerine hakimiyet, konu ile ilgili ülkeye ait ve kurumsal prosedürleri iyi bilmek gerekliliği bu iş alanında görev alacak çalışanların ciddi bir eğitim sahibi olmalarını gerekmektedir. Ancak, bu konudaki eğitimin önemli bir kısmı çalışma sürecinde elde edilebilmekte ve bu da başlangıç dönemlerinde hatalara yol açmaktadır. Gönüllülerin esenliği ve güvenliğinin en temel unsur olduğu klinik araştırmalarda bu tip hataları en aza indirmek temel görevimizdir.
Her ne kadar, saha koordinatörleri kliniklere gelmeden bazı eğitimler alsa da, bu eğitimler çok yeterli olmamakta, özellikle kurumların işleyişi ve hastane ortamının farklı yapılarına uyum sağlamak güç olmaktadır.
Alanındaki önemli bir boşluğu dolduracağına inandığımız eğitim programının yararlı olmasını bekler ve başarılar dileriz.